2021 metų naujienų archyvas

Moksleiviai domisi šilumos ir elektros energijos gamyba

2018 02 02

Moksleivių ekskursijos į AB „Panevėžio energija“ buvo pradėtos organizuoti daugiau nei prieš dešimt metų. Jos buvo šviečiamojo pobūdžio – parodyti vaikams, kur dirba jų tėveliai.

Dabar bendrovę lanko ne tik panevėžiečiai, bet ir kitų miestų bei iš užsienio atvykę svečiai. 2008 metais pastatyta Panevėžio elektrinė, kaip vienintelė tokio tipo elektrinė šalyje, gaminanti ne tik elektros energiją, bet ir šilumą, yra vienas iš lankomiausių objektų mieste. Panevėžio elektrinė domina ne tik specialistus, politikus, bet ir moksleivius.
 
Į bendrovę kreipiasi mokyklų mokytojai, kurie pageidauja ne tik parodyti moksleiviams kur gaminama šiluma bei elektros energija, bet ir suteikti žinių apie vykstančius technologinius šilumos ir elektros energijos gamybos procesus. Ekskursijos tampa fizikos, chemijos pamokomis ir suteikia puikią progą moksleiviams pasitikrinti teorines žinias gautas mokykloje. Gimnazistai domisi ir bendrovės veikla bei „matuojasi“ profesiją ateičiai.
 
Dabar moksleiviai žingeidesni, jiems jau įdomu ne tik pamatyti kur kepamos bandelės ir gaminami ledai ar televizoriai, bet ir sužinoti kas yra šiluma, kaip ji patenka į butus, kodėl tokie aukšti katilinių kaminai, kokio ilgio vamzdynai po žeme ir kiek kainuoja jų remontas? Vienus stebina įrengimų mąstai, kitiems kyla klausimas, kaip organizuoti ir valdyti tokį sudėtingą šilumos ūkį. Bendrovės specialistai pasiruošę atsakyti į klausimus ir mielai kviečia aplankyti AB „Panevėžio energija“.
 

 

 

Nuotr. Panevėžio 5 - osios gimnazijos moksleiviai ir mokytoja Loreta Geleževičiūtė surengė pamoką Panevėžio elektrinėje.

 



Atnaujinta 2018-02-08 09:54:12