2023 metai

Spalį šildymas panevėžiečiams kainuos mažiau nei pernai

2023 11 14

Šių metų spalio mėnesio mokėjimai Panevėžio gyventojams už centralizuotai tiekiamą šilumą 50 kv. m. ploto buto šildymui renovuotame name vidutiniškai sieks 16 eurų, senos statybos ir energetiškai neefektyviame name – 23 eurus.

Kiek namo buto savininkas mokės už spalio mėnesio šildymą priklausys ne tik nuo šilumos kainos, bet ir nuo namo energetinio efektyvumo, nuo kada buvo įjungtas šildymas namuose ir kiek šilumos buvo suvartota.  

Šių metų spalį  daugiabučiai gyvenamieji namai buvo pradėti šildyti tik viena diena vėliau nei pernai, t.y. nuo spalio 11 d., tačiau šio spalio mėnesio antroji pusė buvo net 3,7 laipsnio šaltesnė nei praėjusiais metais. Nors vėsesni orai lėmė 42 proc.  didesnį šilumos suvartojimą, tačiau spalio mėnesį AB „Panevėžio energija“ šilumos kaina 6,96 ct už kWh gyventojams, lyginant su 2022 metų spalio mėnesiu buvo net 37 proc. mažesnė. Būtent, šių metų spalio pigesnė šiluma darė įtaką gyventojų mažesniems mokėjimams  už būsto šildymą. 

Nerenovuotuose daugiabučiuose namuose, kuriuose ir šiuo metu šilumos punktai yra senos konstrukcijos su elevatoriniais mazgais, be automatinių temperatūros reguliavimo prietaisų, 50 kv. metrų buto šildymui vidutiniškai suvartota 323 kWh (6,46 kWh vienam kv. metrui) šilumos. Išlaidos už šildymą tokio dydžio būstui vidutiniškai sudaro 22,50 Eur (0,45 Eur už vieną kv. metrą). Prieš metus vidutiniškai buvo mokėta apie 30 Eur (0,60 Eur už vieną kv. metrą). 

Naujuose ar renovuotuose daugiabučiuose namuose, 50 kv. metrų buto šildymui vidutiniškai reikėjo 225 kWh (4,50 kWh vienam kv. m) šilumos. Už tokio dydžio būsto šildymą gyventojai vidutiniškai mokės 15,50 Eur (0,31 Eur už vieną kv. metrą). Praėjusių metų spalį vidutiniškai mokėta apie 16 Eur (0,32 Eur už vieną kv. metrą). 

Informacija vartotojui

  • 2023 m. spalio mėnesį gyventojams nustatyta AB „Panevėžio energija“ šilumos kaina 6,96 ct/kWh buvo viena iš mažesnių kainų tarp šilumos tiekimo įmonių ir užėmė 8-ą vietą nuo mažiausios šilumos kainos šalyje. 2022 m. spalio mėn. šilumos kaina buvo 11,13 ct/kWh.
  • Informaciją apie vidutinius šilumos suvartojimus ir mokėjimus galite rasti AB „Panevėžio energija“ interneto svetainėje www.pe.lt, skyrelyje Gyventojams/„Šilumos suvartojimas daugiabučiuose namuose“.
  • Kiekvieno konkretaus namo faktiniai mokėjimai yra skirtingi. Juos pamatyti ir palyginti galite AB „Panevėžio energija“ interneto svetainėje pe.lt, skyrelyje Gyventojams/„Namo informacija“.
  • Prisijungus prie Klientų savitarnos portalo bendrovės interneto svetainėje pe.lt galite peržiūrėti jums pateiktas sąskaitas už sunaudotą šilumą ir karštą vandenį, jas atsispausdinti, apmokėti elektroniniu būdu ir deklaruoti karšto vandens skaitiklių rodmenis.
  • AB „Panevėžio energija“ klientai dėl jiems iškilusių klausimų gali kreiptis į Klientų aptarnavimo tarnybą tel. 845 501050 arba el. paštu klientai@pe.lt.

 



Atnaujinta 2023-11-15 08:38:49