2024 metai

Atgal

„Inžinerija – Panevėžio DNR“

2024 03 08

„Inžinerija – Panevėžio DNR“ – tokiu pavadinimu Panevėžys mini Pasaulinę inžinerijos dieną, kuriai skirtas Panevėžio plėtros agentūros Panevėžys NOW“, KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto ir Regioninių karjeros centrų "Karjeras" paruoštas visą kovo mėnesį trūksiantis renginių ciklas. Miesto įmonės ir įstaigos jau antrus metus jungiasi prie šios edukacinės šventės, kuri kviečia susipažinti su inžinieriaus profesija – technologijų bei inžinerijos svarba, naujausiomis tendencijomis, karjeros galimybėmis ir sudalyvauti praktinėse užduotyse. 

Šiais metais prie vyksiančių renginių prisijungė ir AB „Panevėžio energija“ – šilumos, karšto vandens ir elektros energijos gamybos ir tiekimo įmonė, savo sprendimais ir investicijomis didinanti energijos gamybos ir tiekimo efektyvumą, diegiant naujas technologijas, prisidedant prie teigiamo poveikio aplinkai kūrimo bei klimato kaitos padarinių mažinimo. 

Energetiko profesija – transformacija ir ateities iššūkiai 
AB „Panevėžio energija“, šiandien susijusi su inovacijų kūrimu energetikos sektoriuje, tapo renginių ciklo „Inžinerija – Panevėžio DNR“ dalimi, siekdama ypač sudominti jaunus žmones, pasirenkant energetikos sektoriui strategiškai svarbių studijų kryptį.   

Kovo 6 d. bendrovėje organizuota ekskursija, kurios metu mokiniai susipažino su bendrovės veikla, struktūra, energetikos sektoriuje dirbančių žmonių profesijomis, kur studijuoti ir siekti karjeros energetikos srityje. Lankantis Panevėžio termofikacinėje elektrinėje, biokuro katilinėje, mokiniai iš arti pamatė šilumos ir elektros energijos gamybos įrenginius, aiškinosi jų veikimo principus, sužinojo apie atsinaujinančių energijos išteklių – biokuro, saulės panaudojimo galimybes šilumos ir elektros energijos gamyboje. Tikimės, kad potyris, apsilankius AB „Panevėžio energija“, padės moksleiviams apsispręsti renkantis inžinieriaus profesiją, siekiant tapti šiluminės energetikos specialistu ir savo žiniomis bei idėjomis prisidėti prie ateities energetikos kūrimo. 

 

                              Nuotr.  Mokinių ekskursija AB „Panevėžio energija“  termofikacinėje elektrinėje ir biokuro katilinėje

 

2024 „Inžinerija – Panevėžio DNR“ programa:  čia  



Atnaujinta 2024-03-12 07:20:14