2024 metai

Atgal

AB „Panevėžio energija“ atsisako popierinių sąskaitų

2024 05 20

AB „Panevėžio energija“, gerindama vartotojų aptarnavimą, vartotojų duomenų saugumą, greitindama sąskaitų vartotojams pateikimą, siekdama mažinti sąskaitų ruošimo ir pristatymo įtaką šilumos kainoms, nuo 2024–2025 m. šildymo sezono Pasvalio rajono gyventojams  centralizuoto šilumos tiekimo vartotojams planuoja nebesiųsti popierinių sąskaitų. Apie šį ketinimą yra informuota Pasvalio rajono savivaldybė, o tokia sąskaitų teikimo vartotojams praktika nuo praėjusių metų taikoma Pakruojyje, Širvintose, Kretingoje, Šakiuose ir Elektrėnuose.

Sąskaitų pateikimo būdai
Nuo ateinančio šildymo sezono Pasvalio rajono šilumos ir karšto vandens vartotojams informacija apie suformuotas sąskaitas bus teikiama šiais pačių vartotojų pasirenkamais būdais:

- AB „Panevėžio energija“ klientų savitarnos portale: https://siluma.pe.lt

- Elektroniniu paštu

- SMS žinute

- Kliento kortelė

Klientų savitarnos portalas. Kviečiame Pasvalio rajono šilumos vartotojus užsiregistruoti klientų savitarnos portale. Portale sąskaitas gausite greičiau nei gaunate popierines sąskaitas į pašto dėžutes, o sąskaitą tiesiai iš portalo galėsite apmokėti elektroniniu būdu. Portale, sąskaitose esančią informaciją galėsite palyginti su kitų mėnesių sąskaitomis, galėsite deklaruoti karšto vandens skaitiklių rodmenis, taip pat matysite karšto vandens skaitiklio(-ių) duomenų deklaravimo istoriją.

Elektroninis paštas. Vartotojai, užsisakę sąskaitas gauti elektroniniu paštu ar klien-tų savitarnos portale, sąskaitas gauna anksčiausiai. Prašome ir raginame Pasvalio rajono gyventojus – AB „Panevėžio energija" vartotojus jau dabar, nelaukiant 2024–2025 m. šildymo sezono pradžios, patikslinti savo telefono numerius bei elektroninio pašto adresus bendrovės tel. +370 45 50 1050 arba elektroninio pašto adresu klientai@pe.lt. 

SMS žinutė. Informaciją SMS žinutėmis apie suformuotą sąskaitą už šildymą ir karštą vandenį turėtų gauti visi vartotojai, pasirinkę sąskaitų gavimo būdą elektroniniu paštu ar prisiregistravę bendrovės klientų savitarnos portale. Žinutėje bus nurodyta mokėtina suma sąskaitoje.

Kliento kortelė. Kliento kortelė bus išduodama tiems vartotojams, kurie neturės galimybių gauti sąskaitų savitarnos portale ar elektroniniu paštu. Mokėjimo vietose pateikus kliento kortelę, bus nuskenuotas ant kortelės užrašytas brūkšninis kodas ar mokėtojo kodas ir vartotojas galės apmokėti jam priskaitytą bendrą sumą už AB „Panevėžio energija“ tiekiamas paslaugas (šilumą, karštą vandenį, jo cirkuliacinę šilumą, sistemų priežiūrą ir kt.). Tuo pačiu mokėjimo vietose vartotojas turės, kaip ir dabar, deklaruoti karšto vandens skaitiklių rodmenis. Kliento kortelės nuo paskelbtos datos bus išduodamos AB „Panevėžio energija“ patalpose Gėlių g. 7, Pasvalyje. Ten pat bus galima gauti vartotojo sąskaitoje patalpinamą visą informaciją.

Apmokėjimo būdai ir tvarka
Apmokėjimo už bendrovės tiekiamą šilumą ir karštą vandenį vietos nesikeis, lieka tos pačios kaip ir dabar, išskyrus kliento kortelės panaudojimą mokant Lietuvos kredito unijoje.

Apmokėti už šilumą galima:

- AB „Panevėžio energija“ klientų savitarnos portale;

- elektroninės bankininkystės pagalba;

- Perlo terminaluose (naudojant Kliento kortelę);

- Maximos kasose (naudojant Kliento kortelę);

- Lietuvos pašto skyriuose (naudojant Kliento kortelę).

Šiais būdais apmokėti už šilumą bus galima ne tik Pasvalio rajone, bet ir visoje Lietuvoje aukščiau paminėtose mokėjimų vietose.

Būtina žinoti

  • Vartotojai už jiems tiekiamą šilumą, karštą vandenį bei kitas paslaugas atsiskaito kiekvieną mėnesį. Už praėjusio mėnesio suteiktas paslaugas reikia sumokėti iki einamojo mėnesio paskutinės dienos. Pavyzdžiui, už per gegužės mėnesį suteiktas paslaugas reikia apmokėti iki birželio mėnesio paskutinės dienos. Laiku neapmokėjus, skaičiuojami delspinigiai.
  • Apmokant už šilumą kiekvieną mėnesį reikia deklaruoti ir karšto vandens skaitiklių rodmenis. Deklaruojant karšto vandens skaitiklių rodmenis, būtina nurodyti per mėnesį sunaudotą karšto vandens kiekį, kuris bus įvertintas sekančio mėnesio sąskaitose.
  • Nuo 2024–2025 m. šildymo sezono pradžios popierinės sąskaitos Pasvalio rajono gyventojams nebebus siunčiamos.

 



Atnaujinta 2024-05-21 08:25:44