2024 metai

Atgal

AB „Panevėžio energija“ lankėsi ukrainiečiai iš Vinycios

2024 05 29

Gegužės 28 d. AB „Panevėžio energija“ lankėsi Panevėžio miesto partnerės Ukrainoje – Vinycios savivaldybės atstovai. Vizito tikslas – susipažinti su daugiabučių namų renovacijos eigos rezultatais. 

Svečius domino energetinis pastatų efektyvumas, kokią tai turi įtaką būsto šildymui, suvartotam šilumos kiekiui daugiabučiuose namuose. Pateikta informacija apie vidutines šilumos sąnaudas pastato šildymui bei mokėjimo dydžius už būsto šildymą tiek renovuotuose, tiek nerenovuotuose daugiabučiuose akivaizdžiai parodė, kad siekiant gyventojų energijos vartojimo efektyvumo didinimo būtina kompleksiška pastato renovacija.

Vinycios savivaldybės atstovai turėjo galimybę susipažinti su renovuotame daugiabutyje įrengto automatizuoto šilumos punkto privalumais ir įsitikinti, kad sumažinti šilumos naudojimą name galima ne tik kompleksiškai renovavus pastatą, bet ir įgyvendinus vieną iš energijos taupymo priemonių – namo vidaus šildymo ir karšto vandens sistemų modernizavimą.

Susitikimo metu buvo pasidalinta patirtimi, pristatyti Panevėžio miesto – partnerės Vinycios centralizuoto šilumos tiekimo sistemos iššūkiai ir galimybės. 

Nuotr. Vinycios miesto savivaldybės Būsto departamento vadovai 



Atnaujinta 2024-05-29 09:40:55