2024 metai

Atgal

AB „Panevėžio energija“ moksleivių ekskursijas skaičiuoja dešimtimis

2024 06 07

Pirmosios moksleivių ekskursijos į AB „Panevėžio energija“ pradėtos organizuoti prieš dvidešimt metų, kai mažieji darželio vaikai panoro pamatyti aukštus kaminus iš arti.

„Dabar būtų įdomu sutikti tą mažą berniuką, kuris tuomet tvirtai pasakė, kad jis būtinai sugrįš čia dirbti, ir sužinoti, ar tuomet pamatyti energetiniai objektai lėmė jo pasirinktą profesinį kelią“, - sako AB „Panevėžio energija“ generalinis direktorius Petras Diksa. 

Per tiek metų įvyko bendrovės eksploatuojamo šilumos ūkio, o tiksliau, viso energetikos sektoriaus transformacija. Tad dabar pamatyti pokyčius ir susipažinti su šia perspektyvia sritimi ir galbūt su ja susieti savo profesinę karjerą pageidauja vis daugiau moksleivių. Lankantis Panevėžio elektrinėje, naujose biokuro katilinėse vyresniųjų klasių moksleiviai savo teorines žinias apie energetiką gali pritaikyti praktikoje, susipažįstant tiek su šilumos, tiek su elektros energijos gamybos įrenginiais, naujomis energijos gamybos technologijų galimybėmis, panaudojant atsinaujinančius energijos šaltinius. 

Mokyklų bendruomenės, dalyvaudamos profesinio veiklinimo iniciatyvoje „Šok į tėvų klumpes“, renkasi AB „Panevėžio energija“ ir taip artimiau susipažįsta su tėvų ir artimųjų darboviete, joje dirbančių žmonių profesijomis. Sužinoję apie bendrovės veiklą, susipažinę su šilumos ir elektros gamybos procesais ir jų valdymu, moksleiviams tampa aiškiau, kas yra energetika, kaip ji susieta su kasdienybe. Sudėtingas ir atsakingas energetiko darbas vilioja ne visus, tačiau suteiktos žinios ekskursijų metu skatina moksleivius toliau domėtis šiandienine energetika ir rinktis perspektyvią profesiją ateityje.



Atnaujinta 2024-06-07 11:38:45