Naujienos

Atgal

Panevėžio ATVIROS PRAMONĖS SAVAITGALIS 2024: įspūdingos nemokamos ekskursijos po šiuolaikines industrines įmones

2024 10 07

Rugsėjo 27–29 dienomis Panevėžyje vyko agentūros „Panevėžys NOW“ organizuotas ATVIROS PRAMONĖS SAVAITGALIS. Tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje pripažintos įmonės nemokamose ekskursijose miesto gyventojus ir svečius supažindino su inovatyviais produktais, gamybos technologijomis ir sprendimais.

Prie renginio idėjos prisijungė 14 skirtingų pramonės įmonių. Savo gamybos užkulisius atvėrė gėrimų ir maisto produktų, elektronikos prietaisų ir komponentų, pakuočių gamybos, metalo apdirbimo, biotechnologijų ir kitų sričių įmonės. Į ATVIROS PRAMONĖS SAVAITGALIO ekskursijas kvietė ir antrus metus renginyje dalyvaujanti AB „Panevėžio energija“. Ekskursijų dalyviai turėjo galimybę iš arčiau pamatyti kur ir kaip gaminama šiluma - susipažinti su šilumos, karšto vandens ir elektros energijos gamybos ir tiekimo veikla, apsilankyti miesto katilinėje bei termofikacinėje elektrinėje.

Specialias ekskursijas šiais metais surengė: „Kalnapilio-Tauro grupė“, plačiausią šaltyje džiovintų produktų asortimentą pasaulyje siūlanti „Geld Baltic“, Panevėžio miestui ir aplinkiniams rajonams vandenį tiekianti bendrovė „Aukštaitijos vandenys“, Baltijos šalyse pirmaujanti polimerinių maisto produktų pakuočių su fleksografine spauda gamintoja „IOCO Packaging“, elektrotechnines sistemas laivams ir pramonei gaminanti HARJU ELEKTER, viena iš puspriekabių ir priekabų gamybos Europoje lyderių „Schmitz Cargobull Baltic“, buitinę ir komercinę šildymo įrangą gaminanti bendrovė „Adax“, ergonomiškų baldų gamybos lyderė „Ekornes Lithuania“, komercinių transporto priemonių laidų gamintoja „PKC Group Lithuania“, inovatyvių biotechnologijų ir naujausių bei efektyviausių mikrobiologinių produktų gamybos įmonė „Bioenergy LT“, viena didžiausių plastiko ir gumos produktų gamintoja „Stigma“, su pasaulyje žinomais vardais bendradarbiaujanti nestandartinių metalo įrenginių projektavimo ir gamybos bendrovė „Arginta Engineering“, viena didžiausių Šiaurės Europos įmonių „Roquette Amilina“.



Atnaujinta 2024-10-09 08:08:29