2018 metų naujienų archyvas

20 naujų vartotojų pasirinko centralizuotą šilumos tiekimą

2016 09 07

(Bendrovės informacija)

Įvertinus šildymo išlaidas naudojantis įvairiais šildymo būdais, vis daugiau objektų jungiasi prie centralizuotos šilumos tiekimo (CŠT) sistemos. Centralizuotas šildymo būdas yra patrauklus, nes nereikia rūpintis kuru, nereikia kūrenti, prižiūrėti ir remontuoti įrenginių, užtikrinama priešgaisrinė sauga ir sukuriama švaresnė aplinka.

Pastaraisiais metais didėja naujų AB „Panevėžio energija“ vartotojų skaičius ne tik Panevėžyje, bet ir kitų rajonų miestuose. AB „Panevėžio energija“ gaminama šiluma naujai įrengtais šilumos tinklais jau tiekiama  Rokiškio mašinų gamyklai, autobusų stoties pastatui, prekybos centrui „Norfa“, UAB „Darola“ viešbučiui Rokiškyje, priešgaisrinės tarnybos pastatui Kupiškyje, prekybos centrui „Lidl“ Kėdainiuose, prekybos centrams „Norfa“ Vasario 16-osios g. bei Smėlynės g. Panevėžyje, UAB „ARJ Logistics“ gamybiniams pastatams Ramygalos g., profesinės technikos mokyklos priestatui Staniūnų g. ir kitiems bendrovių, įmonių administraciniams pasatams Panevėžyje. Centralizuotą šildymą pasirinko ir Vasario 16-osios g. 26 namo Panevėžyje bei Dariaus ir Girėno g. 12A namo gyventojai Kupiškyje.

Kad centralizuotas šilumos tiekimas yra vienas iš pigiausių būdu apsirūpinant šiluma, kad tai yra saugu ir švaru – skaičiuoja verslo atstovai. Jie neabejoja, kad  suskaičiavus  nuosavos katilinės įrengimo, priežiūros, remonto, rūpinimosi kuru ir jo sandėliavimo, specialiai apmokyto personalo samdymo sąnaudas bei nuolat turėti gaisro pavojų yra gerokai brangiau, nei vartoti centralizuotai tiekiamą šilumą.

Gyventi švarioje aplinkoje norime visi. Pastačius mažas vietines katilines, oras būtų teršiamas ten kur gyvenama, o jei būtų kūrenama kietuoju kuru, tai visada būtų  ir dulkių, ir šiukšlių. Miesto katilinių išmetama tarša yra kontroliuojama valstybės institucijų, jas riboja aplinkosaugos reikalavimai. 

Centralizuotas šilumos tiekimas garantuoja ir patikimą šilumos pristatymą vartotojui. Nutrukus vienos kuro rūšies tiekimui, vietinė katilinė sustotų, o miesto centralizuotos šilumos tiekėjas, tinkamai prižiūrėdamas miesto šilumos trasas ir galėdamas naudoti įvairias kuro rūšis, užtikrina patikimą šilumos tiekimą vartotojams. Galimybė panaudoti naujausias technologijas, įvairias kuro rūšis, suteikia prielaidą išlaikyti ir kuo stabilesnę centralizuotos šilumos kainą.

Šiais metais AB „Panevėžio energija“ jau įrengė šilumos tinklus ir planuoja pajungti šildymą Panevėžio Kristaus Karaliaus katedrai, prekybos centrui „Lidl“ Kosmonautų g., komerciniam pastatui Basanavičiaus g. 4A Panevėžyje, Jaunimo centrui Kupiškyje. Jau suprojektuoti šilumos tinklai ir gauti leidimai įrengti šilumos tinklus UAB „Rentau“  komerciniam pastatui Kranto g., UAB „Lemora“ sandėliavimo ir administraciniam pastatui Smėlynės g., prekybos centrui „Norfa“ Respublikos g., UAB „Autobusų parkas“ Basanavičiaus g., gyvenamajam  namui Respublikos g. 82, prekybos centrui Klaipėdos g. Panevėžyje, UAB „Aldma“ komerciniam pastatui Rokiškyje. Taip pat AB „Panevėžio energija“ jau pasirašė sutartį ir vyksta projektavimo darbai dėl UAB „Elmina“ naujo komercinio pastato Respublikos g. Panevėžyje  pajungimo prie CŠT sistemos.  

Daiva Paulauskienė
AB „Panevėžio energija“ atstovė spaudai 



Atnaujinta 2017-02-09 15:02:33