2018 metų naujienų archyvas

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija pristatė interneto svetainę www.energetikosabc.lt

2016 09 21

Svetainė www.energetikosabc.lt – viena iš priemonių, skirtų suteikti vartotojams, naudojantiems energiją asmeniniams poreikiams, energetikos pagrindus bei informacijos šaltinius.   

Svetainėje vartotojai galės rasti pagrindinę, paprastai ir suprantamai pateiktą informaciją apie kiekvieną iš sektorių – elektros, dujų, šilumos, geriamojo vandens tiekimo niuansus, kainodaros principus bei patarimus, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje.

Kasdien naudojamės energetikos paslaugomis: kai uždegame šviesą, įjungiame viryklę, atsukame čiaupą. Tai yra taip kasdieniška, kad įprastai apie šias paslaugas net nesusimąstome, kol gauname sąskaitas ar vartojimo metu iškyla klausimų.  Energetikos bei geriamojo vandens paslaugų vartotojams vis dar trūksta esminių žinių, pavyzdžiui, kad vartotojas, gyvenantis daugiabutyje, yra atsakingas ne tik už savo buto, bet ir už bendrojo naudojimo patalpų priežiūrą, kad dujų ar geriamojo vandens kainą sudaro dvi dedamosios, kad yra keletas institucijų, nagrinėjančių tarp energetikos vartotojų ir įmonių kylančius ginčus. Todėl tikėtina, kad svetainėje pateikta informacija pagerins vartotojų žinias energetikos srityje. Svetainė bus nuolat atnaujinama, todėl čia bus galima rasti tiek naujienų rubriką, tiek informacijos apie įvairias kitas energetinio raštingumo didinimo iniciatyvas, renginius, seminarus.

Parengta pagal www.energetikosabc.lt informaciją



Atnaujinta 2017-02-09 15:03:22